Sport Institute Europe

De Zeeuwse Gasten is aangesloten bij het Sport Institute Europe, bijna de grootste vereniging voor buitensportondernemingen in Nederland en daarbuiten.
Het sportinstituut heeft het keurmerk in het leven geroepen zodat buitenstaanders kunnen zien dat de buitensportorganisatie zijn zaken veilig en goed voor elkaar heeft.

Keurmerk: Approved Member

Dit keurmerk wordt afgegeven door het sportinstituut wanneer het risicomanagementplan goed is uitgewerkt en in de praktijk functioneert. Dit keurmerk kan pas na 1 jaar lidmaatschap worden uitgegeven. Op het keurmerk worden tevens de buitensport disciplines aangeven en het risiconiveau.

Aansprakelijkheid verzekering

Via Sport Institute Europe (SIE) heeft de Zeeuwse Gasten (Klimbos Zeeland Westenschouwen bv) een aansprakelijkheidsverzekering  afgesloten.

 

Informatie

De aansprakelijkheidsverzekering is afgesloten via Voets Assurantiën bij Amlin.
Voor informatie kunt u contact opnemen met: Voets Assurantiën, Postbus 3025, 4700 GA te Roosendaal. Telefoonnummer: 0165-521770.

Algemene voorwaarden

Teken informatie

Wat zijn teken?

Teken zien er uit als bruinzwarte spinnetjes en zijn tussen de 1 en 3 mm groot. Van maart tot november huizen zij in bossen, duinen, struiken en hoog gras.
Een besmette teek kan de ziekte van lyme veroorzaken. Daarom is het goed om van te voren de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Wat zijn de maatregelen om de teek geen kans te geven?
De beste manier om besmetting te voorkomen, is het vermijden van contact met struikgewas en hoog gras. Dit kunt u vermijden door op de paden te blijven en bedekkende kleding te dragen. Draag bijvoorbeeld dichte schoenen, een lange broek en stop de broekspijpen in uw sokken. Kinderen lopen, in verband met hun geringe lengte en manier van spelen in de natuur, meer kans op een tekenbeet.

Komen er in een gebied veel teken voor dan kunt u zich ook beschermen door de huid in te smeren met een insectenwerend middel met ongeveer 30% DEET. Volwassenen kunnen middelen met maximaal 50% DEET gebruiken, jonge kinderen met maximaal 20%.

Contoleer op teken

Als u in de natuur bent geweest is het belangrijk om uw huid en kleding en die van uw kinderen te (laten) controleren op teken. Kijk vooral op plekken waar de huid dun of warm en vochtig is, zoals in liezen, knieholten, oksels en op de buik. Bij kinderen worden teken vaak op het hoofd, in de hals, achter de oren en bij de haargrens gevonden.

Teken verwijderen

Wanneer u tijdens of na het natuurbezoek een teek op uw huid ontdekt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kan met een speciaal teken pincet.
Op onze locaties zijn deze tekenpennen aanwezig. Hoe korter de teek de kans krijgt zich vol te zuigen, hoe kleiner de besmettingskans. Bij verwijdering binnen 24-36 uur is de kans op besmetting vrijwel uitgesloten. Belangrijk bij het verwijderen is dat u vooraf de teek beslist niet moet verdoven. Anders zal daardoor de teek van schrik zijn maaginhoud met bacterie legen in uw huid. De kans op besmetting wordt daardoor groter.

Meer informatie op: tekenradar.nl

AED

Op onze vaste buitensport locatie Molenberg en onze vaste strandlocatie Beachclub Perry’s is een AED aanwezig. Het personeel van de locaties heeft een AED cursus gehad.

De Automatische Externe Defibrilator, kortweg AED, is een handzaam apparaat dat onderscheid kan maken tussen hartritmestoornissen, waarbij een defibrillatorschok moet worden toegediend, en ritmes waarbij dit beslist niet mag. De bediening is zo eenvoudig dat in principe elke geoefende eerstehulpverlener hem kan bedienen. Er is inmiddels veel ervaring opgedaan met deze apparatuur. In de praktijk blijkt dat het bedieningsgemak het maken van een levensbedreigende fout volledig uitsluit. Cijfers wijzen uit dat het vaak gelukt is om de tijd tussen de collaps en het toedienen van de defibrilatieschok aanzienlijk te verkorten.