Overzicht teambuildingsactiviteiten

Teambuildingsactiviteiten overzicht

de Zeeuwse Gasten biedt diverse teambuildingsactiviteiten aan. Hieronder kunt u een keuze maken welke activiteiten opgenomen kunnen worden op onze locaties. Het is afhankelijk van de grootte van de groep en de intensiviteit waarmee er aan een opdracht wordt gewerkt, of minder activiteiten aan bod komen of dat er een aantal activiteiten worden toegevoegd.

Thema’s behorend bij de teambuildingsactiviteiten

1 = communicatie
2 = conflicthantering
3 = samenwerking / competitie
4 = creativiteit
5 = uitdagingen
6 = besluitvorming
7 = evaluatie
8 = doelen stellen

9  = leiden/ volgen
10 = planning / uitvoering
11 = probleemoplossen
12 = kwaliteit /prestatie
13 = gebruik en beheer middelen
14 = teamwork / moreel
15 = vertrouwen / risico’s nemen

Teamopdracht survivalparcours:

De deelnemers krijgen de opdracht om een parcours af te leggen d.m.v. samenwerking. Er moeten diverse materialen (balken en tonnen) meegenomen worden over het parcours die later in het parcours nodig zijn. De uitdagingen zijn: bedwingen van een hoge houten wand, brug maken d.m.v. de balken en goede samenwerking.

Locatie: boerderij Molenberg
(1, 3, 4, 5, 6, 11, 14, 15)

A-lopen:

In een houten frame moet een parcours over de grond afgelegd worden. Één persoon staat in het frame, de anderen zorgen dat het frame in beweging komt, zonder het frame aan te raken. Kan de persoon in het frame zonder de grond te raken het parcours afleggen?

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor
(1, 3, 4, 9, 11, 13, 14)

Mijnenveld:

In een bepaald gebied, dat omgeven is door mijnen, staat een voorwerp dat uit het veld gehaald moet worden. Er is enig materiaal ter beschikking, lukt het de deelnemers het voorwerp uit het gebied te halen?

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor en strand
(1, 3, 4, 11, 13, 14)

Spinnenweb:

De deelnemers beginnen aan één kant van het web en moeten naar de andere kant zien te komen. Ze mogen alleen door de gaten van het web, zonder het web te raken. Samenwerking is van groot belang. Als een gat gebruikt is, kan het niet nog een keer gebruikt worden.

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 4, 13, 14, 15)

Touwbrug:

De groep krijgt een groot touw en moeten een oversteek maken over een sloot. Ze mogen het touw nergens aan vastmaken, alleen vasthouden. Minimaal 10 deelnemers. Mogelijk op locatie Molenberg of een locatie met een sloot.

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor (met sloot)
(1, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 13, 14, 15)

Electric Fence:

De deelnemers staan aan één kant van een “muur” en moeten naar de andere kant zien te komen, zonder de muur aan te raken. De gehele muur staat namelijk “onder spanning”.

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 4, 5, 10, 11, 13, 14, 15)

3-palen 5 banden:

Vijf banden liggen op een bepaalde volgorde rond de eerste paal en zo moeten ze ook om de derde paal komen te liggen. Maar natuurlijk zijn er een aantal regels waar de teams zich aan moeten houden.

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 4, 6, 10, 11, 13)

Tangram puzzel:

De groep krijgt 7 grote puzzelstukken in verschillende vormen. Hebben zij het inzicht om zo snel mogelijk de verschillende figuren te leggen?

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 4, 6, 9, 13)

Geblinddoekt figuur leggen:

De groep wordt geblinddoekt en krijgt een touw aangereikt. Lukt het de groep om het figuur te leggen zonder te kijken?

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 6, 9, 14)

Eerst zien dan geloven:

De deelnemers leggen een parcours af. Sommigen zijn geblinddoekt, anderen kunnen niet spreken. Hoe gaat het team met deze opdracht om en hoe bedwingen ze het parcours?

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor en bos
(1, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 14, 15)

De ultieme verkeersopstopping:

Op Schiphol ontstaat een verkeersopstopping indien de verkeersleiders hun taak niet naar behoren uitvoeren. Welke verkeersleider kan er voor zorgen dat de juiste vliegtuigen op tijd en op de gewenste plek vertrekken en kunnen landen?

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12)

Bamboe building:

De deelnemers moeten een bouwwerk maken met bamboestokken en elastiekjes. D.m.v. van kleine bouwwerken samen te voegen kunnen zij een groot geheel maken. Inzichten en samenwerken is de sleutel.

Locaties: boerderij Molenberg, outdoor, strand en bos
(1, 3, 4, 5, 8, 10, 11, 13, 14)

Luchtpost:

De deelnemers zitten in het transportwezen en moeten waardevolle pakketten vervoeren door de lucht, gesymboliseerd door grote ballen. Snelheid is hierbij essentieel. Het voortbestaan en dus de banen van de werknemers staan op het spel.

Locatie: strand
(1, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14, 15)

Share this article